Wednesday, November 16, 2011

your Dutch uncle - in Dutch

Als onze "baby girl" (die net gedraaid 32) ging naar de universiteit, woonde zij Grand Valley State University in Grand Rapids, Michigan. Hoewel ze uiteindelijk verhuisde terug naar de omgeving van Chicago, en studeerde af aan de Loyola Universiteit, haar jaren in Michigan gaf ons een kans om een ​​aantal van de charmes van de centrale Michigan ervaring, waaronder Saugatuck (thuisbasis van Tabor Hill wijnmakerijen) en een heerlijk klein stadje genaamd Holland.

In 2006, Money magazine Holland als een van de in de Verenigde Staten. Hoewel Sharon en ik in het kort beschouwd als de stad als onze woon-en zorgcentrum, we uiteindelijk gericht op de # 1 en # 2 steden op de lijst, die Walla Walla, Washington en Prescott, Arizona. We bijna verhuisd naar Prescott, maar verrekend in plaats daarvan op de nabijgelegen Flagstaff, omdat van de beslissing van Kelly's om haar geavanceerde mate bij Northern Arizona University (NAU) in Flagstaff na te streven.

Holland, Michigan was eerst geregeld in 1847 door de Nederlandse calvinistische separatisten, die er verhuisd van hun geboorteland Nederland naar religieuze vervolging in hun vaderland Nederland te voorkomen. Het werd opgenomen als een stad in maart 1867, maar bijna brandde tot de grond op dezelfde dag als de branden in Chicago, Illinois en Peshtigo, Wisconsin.

Zelfs vandaag de dag, Holland is een vrij kleine stad, ongeveer 33.000 mensen, maar het heeft 170 kerken, dus het is niet moeilijk te raden waar de meeste van de stad zal worden op een zondag ochtend.

Hoewel Nederland vandaag de dag is een vrij klein land (ongeveer 16 miljoen mensen, niet veel groter dan de staat Illinois) was het op een bepaald moment een grote koloniale mogendheid. De eerste Nederlandse handel expeditie in het Verre Oosten was in 1595, en het rijk geleidelijk aan verspreid over de ter wereld. Zo recent als 2010 werden de Nederlandse Antillen als onderdeel van het Nederlandse rijk, maar vandaag de dag alleen maar Aruba en een paar andere kleine eilanden nog steeds een verbinding met "het vaderland".

Het "vaderland", door de manier, zou zijn geweest een stuk kleiner als het niet voor de daden van een man genaamd Arie Evegroen, die gebruikt zijn graan schuit in 1953 aan te sluiten een grote dijk breekt, net als de fictieve Hans Brinker heeft meer dan 100 jaar geleden.Vanwege de omvang van het Nederlandse imperium , is het niet moeilijk om herinneringen van de Nederlandse cultuur vinden over de hele wereld, evenals tal van plaatsen in de Verenigde Staten. Als je woont in de omgeving van Chicago, Holland (Michigan) is ongeveer drie uur rijden van "The Loop", dus het maakt voor een leuke plek om te gaan voor een weekendje weg van "de stad", vooral als je een stop maken langs de manier waarop in Saugatuck.

Nu dat we leven in Arizona, het is een reis die niet langer praktisch voor ons, maar bijna elke staat in Amerika (inclusief Arizona) heeft een locatie of twee die kunnen een monster van wat "uw Nederlandse oom" geniet weer terug in Nederland.

Heb een goede dag

No comments:

Post a Comment